Nutrego DIA o smaku waniliowym interakcje ulotka płyn  500 ml

Brak informacji o dostępności produktu

 

Nutrego DIA o smaku waniliowym płyn | 500 ml


Dowiedz się więcej

Rodzaj: żywność specjalnego przeznaczenia

Podmiot odpowiedzialny: CLINICAL NUTRITION COMPANY SP. Z O.O.


Opis produktu Nutrego DIA o smaku waniliowym

Kiedy stosujemy Nutrego DIA o smaku waniliowym?

Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami glikemii np. w chorobie nowotworowej, kacheksji, przy odleżynach, w okresie okołooperacyjnym i rekonwalescencji.

Nutrego DIA o smaku waniliowym - działanie

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Normokaloryczna, bogatoresztkowa, kompletna pod względem odżywczym dieta do żywienia dojelitowego przez zgłębnik i doustnie.

Jaki jest skład Nutrego DIA o smaku waniliowym?

Składniki: woda, białko kazeinowe, izomaltuloza, waniliowy komponent smakowy (cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, aromat waniliowy, ekstrakt z wanilii burbon 0,4%, stabilizatory E407, E412), maltodekstryna, inulina, trójglicerydy średniołańcuchowe, olej rzepakowy, cytrynian wapnia, cytrynian potasu, wodorofosforan magnezu, dwuwinian choliny, cytrynian sodu, fosforan potasu, chlorek sodu, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromat, L-askorbinian sodu, octan DL-?tokoferylu, pirofosforan żelaza (III), chlorek chromu (III), siarczan cynku, molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, nikotynamid, selenian (VI) sodu, siarczan manganu, D-pantotenian wapnia, octan retinylu, cyjanokobalamina, chlorowodorek tiaminy, D-biotyna, cholekalcyferol, siarczan miedzi (II), chlorowodorek pirydoksyny, kwas foliowy, ryboflawina, fluorek sodu, filochinon.

Wartość odżywcza na 100 ml produktu: energia 102 kcal=427 kJ; tłuszcz 3,7g (w tym kwasy tłuszczowe: nasycone 2,4 g); węglowodany 11,1 g (w tym cukry 5,1 g); błonnik 2 g; białko 5 g; Sól 0,13 g; K 101 mg; Ca 56 mg; Na 52 mg; cholina 47 mg; P 45 mg; Cl 44 mg; Mg 21 mg; wit. C 17 mg; wit. E 2,4 mg ?-TE; niacyna 1,8 mg NE; Fe 1,7 mg; Zn 1 mg; kwas pantotenowy 0,9 mg; pirydoksyna 0,4 mg;

Mn 0,35 mg; ryboflawina 0,3 mg; tiamina 0,5 mg; F 0,1 mg; Cu 170 µg; wit. A 85 µg RE; kwas foliowy 40 µg; I 15 µg; Cr 11 µg; Mo 9 µg; Se 7 µg; biotyna 6,2 µg; wit. K 5,4 µg; wit. D 1,25 µg; kobalamina 0,7 µg.

Osmolarność 365 mOsmol/l

Zawiera białka mleka. Nie zawiera laktozy i glutenu.

Nutrego DIA o smaku waniliowym zalecane spożycie

Zalecane spożycie: O ile lekarz nie zaleci inaczej, 1-2 opakowania dziennie jako uzupełnienie normalnej diety lub 5-6 opakowań dziennie jako jedyne źródło pożywienia.
Wstrząsnąć przed użyciem. Przy użyciu sondy podawać powoli, według zaleceń i pod kontrolą lekarza.

Nutrego DIA o smaku waniliowym – jakie środki ostrożności należy zachować?

Przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp.

2oC- 8oC . Spożyć w ciągu 24 h.

Stosować pod nadzorem lekarza.

Przyjmowanie Nutrego DIA o smaku waniliowym w czasie ciąży

Przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp.

2oC- 8oC . Spożyć w ciągu 24 h.

Stosować pod nadzorem lekarza.

Interakcje Nutrego DIA o smaku waniliowym z innymi lekami

Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas spożywania tej żywności specjalnego przeznaczenia wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.


Interakcje Nutrego DIA o smaku waniliowym z żywnością

Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas spożywania tej żywności specjalnego przeznaczenia należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.


Inne opakowania Nutrego DIA o smaku waniliowym


Grupy

  • Specjalistyczne preparaty żywieniowe

Dodatkowe informacje

Wybierz interesujące Cię informacje:

Informacje o kodach BLOZ oraz możliwości współpracy z BLOZ dostępne są pod adresem BLOZ.pharmind.pl.