Kiedy stosujemy Laktoplant?
Suplement diety zawierający probiotyczne szczepy bakterii Lactobacillus plantarum, lecytynę oraz odtłuszczony i zmielony len zawierający śluzy, białka i błonnik pokarmowy, które współdziałając wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka przez:
- ułatwianie wypróżnień i poprawianie czynności jelit
- zapewnienie właściwej równowagi mikroflory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym
- usuwanie zbędnych i szkodliwych produktów przemiany materii
- wspomaganie przewodu pokarmowego po leczeniu antybiotykami lub chemioterapii oraz po biegunkach
- zapobieganie rozwojowi bakterii gnilnych i chorobotwórczych oraz grzybów
Laktoplant - działanie
Lactobacillus plantarum to jeden ze szczepów bakterii kwasu mlekowego. Mikroorganizmy te naturalnie występują w przewodzie pokarmowym człowieka. Doniesienia naukowe potwierdzają kluczowe znaczenie bakterii lactobacillus. Zapobiegają wielu schorzeniom, a w przypadku niektórych chorób są jedynym skutecznym środkiem leczniczym. Nazywane probiotykami gdyż podtrzymują i mobilizują funkcje życiowe organizmu człowieka. Ułatwiają trawienie i regulują pracę przewodu pokarmowego. Zapobiegają i skutecznie leczą biegunki, zaparcia i niestrawność. Hamują rozwój w przewodzie pokarmowym groźnych, chorobotwórczych bakterii.
Jaki jest skład Laktoplant?
Wieloskładnikowy środek spożywczy - cenny dodatek codziennej diety.
Skład: Żywe kultury bakterii ( Lactobacillus plantarum) co najmniej 2*109 bakterii /g
Lecytyna
Len mielony odtłuszczony
(Nie zawiera żelatyny, laktozy i glutenu)
Opakowanie zawiera 50 g proszku tj dawkę przewidzianą na 1 miesiąc. W porcji dziennej LAKTOPLANT (płaska łyżeczka od herbaty tj. około 1g) znajduje się ponad dwa miliardy bakterii Lactobacillus plantarum, które z łatwością kolonizuje przewód pokarmowy dzięki przeżywalności w przewodzie pokarmowym, sięgającą 75%.
Laktoplant zalecane spożycie
1 płaską łyżeczkę Laktoplantu dziennie (około 1,5 g) zalać 50 ml przegotowanej ostudzonej wody , zamieszać i po 10 minutach wypić. Stosować 1 raz dziennie.