Kolagenum liofiliz.kolagen z ryby wzbog.o kozie i kobyle mleko interakcje ulotka liofilizat  30 sasz. po 5 g

Brak informacji o dostępności produktu

 

Kolagenum liofiliz.kolagen z ryby wzbog.o kozie i kobyle mleko liofilizat | 30 sasz. po 5 g


Dowiedz się więcej

Rodzaj: suplement diety

Podmiot odpowiedzialny: WPPH ELENA


Opis produktu Kolagenum liofiliz.kolagen z ryby wzbog.o kozie i kobyle mleko

Kiedy stosujemy Kolagenum liofiliz.kolagen z ryby wzbog.o kozie i kobyle mleko?

KOLAGENUM stworzone zostało dla kobiet i mężczyzn, którzy chcą zachować dobrą formę i młody wygląd.

Kolagenum liofiliz.kolagen z ryby wzbog.o kozie i kobyle mleko - działanie

Regularne stosowanie preparatu uzupełnia niedobór kolagenu. Spowalnia procesy starzenia się organizmu, wygładza zmarszczki, poprawia kondycję skóry, włosów oraz paznokci, wspomaga stawy.

Preparat  KOLAGENUM to wartościowe i doskonałe uzupełnienie codziennej diety w kolagen. Polecany jest dla kobiet i mężczyzn w każdym wieku. Kolagen to jedno z najważniejszych białek naszego organizmu, jest fundamentem skóry, paznokci, włosów, wiązadeł, ścięgien, stawów, kości, naczyń krwionośnych i limfatycznych. Po 25 roku życia nasz organizm stopniowo zmniejsza wytwarzanie kolagenu, dlatego niezbędne jest jego uzupełnianie.   

KOLAGEN POCHODZENIA RYBIEGO

W odróżnieniu od kolagenu pochodzenia wieprzowego lub wołowego, kolagen pochodzenia rybiego posiada strukturę identyczną jak u człowieka, dlatego jest łatwo przyswajalny przez organizm ludzki. Kolagen jest głównym budulcem i składnikiem skóry. Dzięki swoim właściwościom spowalnia procesy starzenia się skóry i wyraźnie ją odmładza, zapobiega jej odwadnianiu, utrzymuje jędrność i elastyczność oraz wygładza zmarszczki. Wzmacnia strukturę włosów oraz paznokci. Wzmacnia stawy i kości. Kolagen jako podstawowy składnik i budulec naszego organizmu wspomaga: układ odpornościowy, błony śluzowe żołądka, układ krążenia i serce, walkę z cellulitem i rozstępami, jak również polecany jest osobom w trakcie rehabilitacji.

KOZIE    MLEKO

Kozie mleko jest lekkostrawne i bogate w białko, które ma wysoką wartość biologiczną. Białko zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy, których nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć, lecz pobiera z pożywienia. Kozie mleko zawiera również sole mineralne: wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, chlor oraz białko – kazeinę która formą zbliżona jest do mleka kobiecego. W jego skład wchodzą  witaminy: C, D, A, B oraz szczególnie ważny dla kobiet kwas foliowy. Tłuszcze zawarte w kozim mleku mają postać drobnych i jednorodnych drobin co powoduje że mleko kozie jest naturalnie homogenizowane i dietetyczne. Systematyczne spożywanie koziego mleka wzmacnia organizm, zwiększa witalność, korzystnie wpływa na układ nerwowy, poprawia pamięć.

KOBYLE    MLEKO

Zawiera pełnowartościowe białko bogate w niezbędne aminokwasy, lecytynę, witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B7, B12, B13, kwas foliowy, mikro- i makroelementy: cynk, żelazo, miedź, potas, wapń, magnez oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe. W składzie mleka kobylego 20% białek serwatkowych to immunoglobuliny. Związki te są mieszaniną protein o właściwościach odpornościowych. Jedną z cech kobylego mleka odróżniającą je od mleka kobiecego i krowiego, jest niski poziom zawartości tłuszczu. Mleko to ułatwia oczyszczanie organizmu z toksyn, wspomaga siły odpornościowe organizmu.

ŻURAWINA

Owoc żurawiny jest wyjątkowo bogaty w witaminy i minerały, zawiera też duże ilości błonnika. Do jego głównych składników należą kwasy: cytrynowy, jabłkowy, chinowy, benzoesowy i elagowy; cukry: fruktoza, glukoza,; witaminy C, A, B1, B2. Żurawina zawiera cztery antocyjany: cyjanidynę, delfinidynę, peonidynę i malwidynę. Posiada ona również duże ilości flawonoidów, które maja właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu zapobiegają utlenianiu cholesterolu. Żurawina należy do czołówki roślin o właściwościach prozdrowotnych. Ma zarówno działanie terapeutyczne, ale przede wszystkim profilaktyczne.  

MALINA

Owoce maliny to źródło witamin: C, K, B1, B2, PP, karotenów, błonnika oraz związków mineralnych: potas, magnez, wapń i żelazo. Posiadają wiele wartości odżywczych – pektyn oraz kwasy organiczne, które biorą udział w procesach trawiennych. W swoim składzie zawierają cukry (fruktozę, glukozę), które są łatwo przyswajalne przez organizm. Maliny zawierają duże ilości błonnika więc są przeznaczone dla osób, które chcą wspomóc swoją przemianę materii. Mają właściwości napotne, wspomagają układ odpornościowy, a zawarty w malinach potas wspomaga pracę gospodarki wodnej naszego organizmu.  

TRUSKAWKA

Truskawki są źródłem witamin: C, A, PP B1, B2, B3 oraz minerałów: wapń, fosfor, żelazo, potas. W swoim składzie zawierają duże ilości pektyn, które oczyszczają jelita z resztek pokarmu oraz korzystnie wpływają na naturalną florę bakteryjną, ułatwiając między innymi  spalanie tłuszczy. Owoce te bogate są w mangan, który wpływa odświeżająco na urodę i włosy. Zawierają one także duże ilości salicylanów i celulozy, które ułatwiają trawienie. Ze względu na wysoką zawartość żelaza są ważnym składnikiem kobiecej diety. Ponadto wzmacniają nasz organizm podwyższają jego odporność oraz wspomagają pracę nerek.


Jaki jest skład Kolagenum liofiliz.kolagen z ryby wzbog.o kozie i kobyle mleko?

Liofilizowany kolagen pochodzenia rybiego, liofilizowane kobyle mleko, liofilizowane kozie mleko, liofilizowana malina, liofilizowana żurawina, liofilizowana truskawka.

Wykaz składników preparatu KOLAGENUM w 5g (jedna saszetka): 

sucha masa.................................... 95,2   %  

popiół ogółem.......................................... 3,66   %  

białko....................................................... 20,5   % 

tłuszcz...................................................... 7,32   % 

błonnik..................................................... 12,4 %  

węglowodany ogółem.............................. 63,7   %  

węglowodany przyswajalne..................... 51,3   %

cukry ogółem........................................... 40,4   %

wartość energetyczna .............................. 79,5  kJ

wartość kaloryczna.................................. 18,9   kcal


Kolagenum liofiliz.kolagen z ryby wzbog.o kozie i kobyle mleko zalecane spożycie

Zawartość saszetki zalać 50 ml przegotowanej letniej wody; mieszać energicznie ok. 1 min. do uzyskania zagęszczonej konsystencji. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać raz dziennie, najlepiej na czczo lub 3 godz. po ostatnim posiłku. Nie należy przekraczać dziennej dawki w ciągu dnia. Profilaktycznie 2 saszetki na tydzień.


Interakcje Kolagenum liofiliz.kolagen z ryby wzbog.o kozie i kobyle mleko z innymi lekami

Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.


Interakcje Kolagenum liofiliz.kolagen z ryby wzbog.o kozie i kobyle mleko z żywnością

Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.


Grupy

  • Preparaty wzmacniające kości, mięśnie i stawy

Dodatkowe informacje

Wybierz interesujące Cię informacje:

Informacje o kodach BLOZ oraz możliwości współpracy z BLOZ dostępne są pod adresem BLOZ.pharmind.pl.