
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 970 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 970 aptekach
Sok z brzozy otrzymywany jest wczesną wiosną z pni drzew brzozy i zbierany jest w okresie od pojawienia się pierwszych pączków na drzewie do czasu rozwinięcia się liści. Charakteryzuje się jasnosłomkowym kolorem, a dodatek naparu z liści pokrzywy nadaje mu orzeźwiający smak. Sok z brzozy warto pić zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego. Zawiera naturalnie występujące cukry.
bez dodatku konserwantów bez dodatku aromatów
Składniki: sok z pnia brzozy (Betula pendula) (59,94%), napar z liści pokrzywy (Urtica dioica) na soku z pnia brzozy (39,96%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza 100 ml produktu: wartość energetyczna (energia) – 15,3 kJ/3,6 kcal, tłuszcz - 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g, węglowodany -0,9 g, w tym cukry – 0,9 g, białko - 0 g, sól - 0 g.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: