
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Składniki zawarte w HILKI B COMPEX wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego (niacyna, biotyna, witaminy B1, B2, B6, B12), wpływają na zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia, (witaminy B2, B6, B12, niacyna, kwas pantotenowy i folian).
Porcja dzienna (1 saszetka) zawiera (referencyjna wartość spożycia %):
Witamina B1 – 0,5 mg (45%)
Witamina B2 – 0,5 mg (36%)
Niacyna (mg NE) (B3) – 6 mg (38%), w tym:
- Kwas nikotynowy – 1 mg
- Amid kwasu nikotynowego – 5 mg
Cholina (B4) – 50 mg
Kwas pantotenowy (B5) – 3,6 mg (60%)
Witamina B6 – 1 mg (71%)
Biotyna (B7) – 25 µg (50%)
Folian (B9) (Quatrefolic®) – 200 µg (100%)
Witamina B12 – 1,25 µg (50%)
Suszone puree bananowe – 1,5 g
Suszone puree truskawkowe – 1,5 g
Składniki: suszone puree bananowe (Musa x paradisiaca L.), suszone puree truskawkowe (Fragaria x ananassa), cholina (wodorocytrynian choliny), niacyna (amid kwasu nikotynowego), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B6 (pirydoksalo 5`-fosforan), niacyna (kwas nikotynowy), witamina B1 (monoazotan tiaminy), witamina B2 (ryboflawina), kwas foliowy (sól glukozaminowa kwasu (6S)-5-metylotetrahydrofoliowego), biotyna (D-biotyna), witamina B12 (metylokobalamina).Sposób spożycia:
1. Wlać do naczynia 100 ml wody, soku lub innego napoju.
2. Wsypać zawartość 1 saszetki do napoju i dokładnie wymieszać.
Zawartość saszetki można również zaaplikować mniejszymi porcjami bezpośrednio do ust lub dodać do pokarmów stałych (np. jogurt, kaszka). Spożywać 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: