Flavochino interakcje ulotka proszek  450 g | poj.

Brak informacji o dostępności produktu

 

Flavochino proszek | 450 g | poj.


Dowiedz się więcej

Rodzaj: środek spożywczy

Podmiot odpowiedzialny: DR. JACOBS POLAND RADOSŁAW ARASZKIEWICZ


Opis produktu Flavochino

Kiedy stosujemy Flavochino?

Jedna porcja Flavochino (15g) zawiera aż:

– 1 092 mg bioaktywnych polifenoli (jako równowartość katechiny), w tym 255 mg flawonoli z kakao,
– 389 mg potasu (19%*),
– 150 mg magnezu (40%*),
– 193 mg wapnia (24%*),
– 42 mg choliny i lecytyny dla wspierania metabolizmu tłuszczów i pracy wątroby.

* % zapotrzebowania dziennego dla osoby dorosłej

Flavochino - działanie

Flavochino to napój kakaowy bogaty w bioaktywne flawonole, magnez i potas. Jest słodzony ksylitolem – naturalny słodzik z brzozy. Nie zawiera glutenu, laktozy ani roślin modyfikowanych genetycznie. Produkt wegański.

Kakao użyte we Flavochino zostało przygotowane tak, aby zachowało cenne flawonole. Są to silne antyoksydanty ważne m.in. dla wspierania zdrowia układu sercowo-naczyniowego. Jedna porcja Flavochino dostarcza około 200 mg flawonoli, które pomagają utrzymać elastyczność naczyń krwionośnych, a tym samym prawidłowy przepływ krwi. Flavochino zawiera także potas i magnez ważne dla zdrowia, w szczególności krążenia i pracy układu nerwowego.

Nawet 98% związków flawonowych jest tracone podczas tradycyjnego przetwarzania kakao
Zawartość flawonoli jest kluczowym czynnikiem sprawiającym, że Flavochino jest wartościowe dla zdrowia. Ilość flawanoli w ziarnach kakaowca może być różna, a procesy używane podczas masowego wytwarzania kakao (wysoka temperatura, alkalizacja) w dużej mierze niszczą flawanole. Dlatego zarówno same pochodzenie ziaren jak i sposób wytwarzania są podstawą dla zawartości flawonoli w danym produkcie z kakao. Flavochino zawiera proszek kakaowy, który jest otrzymywany z wybranych ziaren kakaowych o szczególnie wysokiej zawartości flawanoli. Szczególnie delikatny proces przetwarzania zachowuje większość bioaktywnych flawanoli.


Jaki jest skład Flavochino?

Skład: kakao w proszku o niskiej zawartości tłuszczu (53%), środek słodzący – ksylitol, lecytyna sojowa (9,5%), guma arabska (rozpuszczalne włókna), węglan potasu, węglan magnezu, cynamon.


Jakie są przeciwwskazania do stosowania Flavochino?

Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników.


Flavochino zalecane spożycie

Sposób użycia: rozpuścić 15 g Flavochino (3 czubate łyżeczki) w 50 ml ciepłej wody. Następnie dodaj 150 ml letniej lub gorącej wody albo mleka sojowego, owsianego, itp. Uwaga: dodanie mleka krowiego obniża znacznie wartość zdrowotną produktu.


Interakcje Flavochino z innymi lekami

Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.


Interakcje Flavochino z żywnością

Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.


Dodatkowe informacje

Wybierz interesujące Cię informacje:

Informacje o kodach BLOZ oraz możliwości współpracy z BLOZ dostępne są pod adresem BLOZ.pharmind.pl.