Sprawdzamy dostępność
leków w 10 928 aptekach
ZIOŁ.FIX SZAŁWIA
Szałwia Fix Herbatka
Ulotka
Kiedy stosujemy Szałwia Fix Herbatka?
Ziołowa herbatka polecana do spożycia jako gorący napój. Korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu. Wykazuje kojące działanie na jamę ustną, gardło i struny głosowe. Wspomaga prawidłowe działanie układu pokarmowego. Polecana dla osób mających problemy z nadmierną potliwością. To cenny antyoksydant.
Jaki jest skład Szałwia Fix Herbatka?
Liść szałwii (Salviae folium) – 100%.
Wartość odżywcza: | 100 g produktu | 200ml naparu |
Wartość energetyczna | 833kJ/204kcal | 8kJ/2kcal |
Tłuszcz | 0g | 0g |
w tym kwasy nasycone | 0g | 0g |
Węglowodany | 8,1g | < 0,5g |
w tym cukry | 2,9g | < 0,5g |
Białko | 9,3g | < 0,5g |
Sól | 0g | 0g |
Szałwia Fix Herbatka - stosowanie
Sposób użycia:
1 saszetkę herbatki zaparzać wrzątkiem (200 ml) pod przykryciem przez 10 min. Pić 1 raz dziennie, nie dłużej niż przez 2 tygodnie. Nie zleca się picia herbatki w okresie ciąży i karmienia piersią.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
- Substancja czynna:
- Salviae folium
- Dawka:
- 1 g
- Postać:
- zioła do zaparzania w saszetkach
- Działanie:
- Wewnętrzne
- Podmiot odpowiedzialny:
- KRAKOWSKIE ZAKŁ. ZIELARSKIE "HERBAPOL" W KRAKOWIE S.A.
- Grupy:
- Zioła (sypkie i fixy)
- Typ produktu i informacja o imporcie dla leków:
- Gotowy, Ziołowy, Dietetyczny śr.spoż.
- Dostępność:
- Apteki szpitalne, Apteki otwarte, Punkty apteczne, Sklepy ogólnodostępne
- Podawanie:
- Doustnie
- Wydawanie:
- Sprzedaż odręczna
- Rejestracja:
- Zezw.(GIS,PL/DR,HŻ,RK,DEK.,CPNP)
- Opakowanie handlowe:
- 20 toreb.
Podobne produkty z tą samą substancją czynną
Interakcje Szałwia Fix Herbatka z innymi lekami
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego produktu wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Interakcje Szałwia Fix Herbatka z żywnością
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego produktu należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: