![Największe błędy żywieniowe Polaków](https://static.ktomalek.pl/blog/zdjecie/najwieksze-bledy-zywieniowe-polakow.jpg)
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 948 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 948 aptekach
Do stosowania w objawowym leczeniu stanów zapalnych jamy ustnej i gardła.
Jedna pastylka twarda zawiera 1,2 mg alkoholu 2,4-dichlorobenzylowego (Alcohol 2,4dichlorobenzylicus) i 0,6 mg amylometakrezolu (Amylmetacresolum).
Substancje pomocnicze o znanym działaniu:
Jedna pastylka twarda zawiera maltitol i izomalt.
Pełny wykaz substancji pomocniczych, patrz punkt 6.1.
Nadwrażliwość na substancje czynne lub na którąkolwiek substancję pomocniczą wymienioną w punkcie 6.1.
Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 6 lat.
Mogą wystąpić reakcje nadwrażliwości i bolesność języka.
Dorośli i dzieci w wieku powyżej 6 lat : Jedną pastylkę należy ssać powoli co 2 - 3 godziny. Nie należy stosować dawki większej niż 8 pastylek na dobę.
Osoby w wieku podeszłym: Nie ma konieczności zmniejszenia dawki u osób w wieku podeszłym.
Do stosowania doustnego.
Jeśli objawy utrzymują się, należy zastosować inne leczenie.
Wartość kaloryczna jednej pastylki wynosi 5,5 kcal/23kJ.
Ze względu na zawartość maltitolu i izomaltu, produktu nie należy stosować u pacjentów z rzadko występującą dziedziczną nietolerancją fruktozy.
Jeśli objawy utrzymują się, należy zastosować inne leczenie.
Wartość kaloryczna jednej pastylki wynosi 5,5 kcal/23kJ.
Ze względu na zawartość maltitolu i izomaltu, produktu nie należy stosować u pacjentów z rzadko występującą dziedziczną nietolerancją fruktozy.
Charakterystyka produktu leczniczego Strepsils Junior
Charakterystyka produktu leczniczego wygenerowana została automatycznie na podstawie informacji dostępnych w Rejestrze Produktów Leczniczych.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego leku wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego leku należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: