Sprawdzamy dostępność
leków w 10 929 aptekach
PROSTOGAL
Prostogal
Ulotka
Kiedy stosujemy Prostogal?
Preparat przeznaczony jest dla osób dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w składniki zawarte w oleju z pestek dyni - Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe z rodziny Omega-6 oraz fitosterole, których suplementacja w codziennym pożywieniu ważna jest zwłaszcza u mężczyzn po 40. roku życia. Zawarte w oleju z pestek dyni związki sterolowe wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego.
Jaki jest skład Prostogal?
Skład kapsułki:
olej z pestek dyni tłoczony na zimno, żelatyna, glicerol (substancja wiążąca)
Zawartość składników
na zalecaną dzienną porcję produktu (6 kapsułek)
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,276 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,504 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1,284 g
w tym:
Omega-6 1,284 g
Fitosterole w przeliczeniu na β-sitosterol 42 mg
Białko zawarte w produkcie pochodzi z naturalnych surowców zwierzęcych.
Prostogal zalecane spożycie
3 razy dziennie po 2 kapsułki podczas posiłków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Dawka:
- -
- Postać:
- kapsułki
- Działanie:
- Wewnętrzne
- Temp. przechowywania:
- od 15.0° C do 25.0° C
- Podmiot odpowiedzialny:
- SPEC.PRZED.ROL.-PROD. GAL S.C.
- Grupy:
- Preparaty na prostatę
- Typ produktu i informacja o imporcie dla leków:
- Gotowy, Suplement diet.
- Dostępność:
- Apteki szpitalne, Apteki otwarte, Punkty apteczne, Sklepy zielarsko-medyczne
- Podawanie:
- Doustnie
- Wydawanie:
- Sprzedaż odręczna
- Rejestracja:
- Zezw.(GIS,PL/DR,HŻ,RK,DEK.,CPNP)
- Opakowanie handlowe:
- 150 kaps.
Interakcje Prostogal z innymi lekami
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Interakcje Prostogal z żywnością
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: