
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Ostropest plamisty (Silybum marianum) jest rośliną należącą do rodziny astrowatych. Jego nasiona charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz stanowią źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Ostropest plamisty przyczynia się do ochrony wątroby oraz wspomaga trawienie i oczyszczanie organizmu.
Zalecana dzienna porcja do spożycia: osoby dorosłe – 1 łyżeczka (3,5 g) dwa razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Sposób użycia: 1 łyżeczkę zalać szklanką gorącej wody i zaparzać pod przykryciem przez 15 minut. Można stosować również jako składnik zup, sosów, dodatek do sałatek, pieczywa, musli, warzyw na parze, produktów mlecznych i koktajli.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: