Kiedy stosujemy Olej Z Orzecha Włoskiego tłoczony na zimno?
Olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno to doskonały dodatek do sałatek, sosów, dressingów, naleśników, racuchów i ciast.
Idealny do dressingów, marynat oraz jako dodatek do gotowych potraw. Ze względu na delikatny smak, najlepiej używać go na zimno.
Olej Z Orzecha Włoskiego tłoczony na zimno - działanie
Olej z orzecha włoskiego, bogaty w antyoksydanty, pomaga zwalczać wolne rodniki, zapobiegając uszkodzeniom komórek. Jego regularne spożywanie może także poprawiać funkcje poznawcze dzięki obfitości kwasów tłuszczowych omega-3. Olej ten jest również ceniony za swoje właściwości wspierające zdrowie serca, poprzez poprawę profilu lipidowego i zmniejszenie ryzyka chorób sercowo-naczyniowych.
Jaki jest skład Olej Z Orzecha Włoskiego tłoczony na zimno?
100 % olej z orzecha włoskiego tłoczony na zimno
Alergeny: Zawiera orzechy włoskie. Może zawierać śladowe ilości migdałów. Nie zawiera glutenu.
Olej Z Orzecha Włoskiego tłoczony na zimno – jakie środki ostrożności należy zachować?
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 3-4 tygodnie.
Olej może zawierać naturalny osad.
Przyjmowanie Olej Z Orzecha Włoskiego tłoczony na zimno w czasie ciąży
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 3-4 tygodnie.
Olej może zawierać naturalny osad.