
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Owoc granatu jest jednym z najbogatszych źródeł kwasu elagowego. Ten naturalny antyoksydant wzbogacając codzienną dietę, wspomaga ochronę ścian naczyń krwionośnych przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Stymuluje również proces syntezy tlenku azotu, który przyczynia się do prawidłowego przepływu krwi, a także ogranicza ryzyko nadmiernego gromadzenia się cholesterolu oraz innych lipidów w tętnicach. Owoc granatu zawiera również dużo witaminy C, niacyny, potasu, błonnika oraz białka.
Sok z owoców granatu wzmacnia i chroni ściany naczyń krwionośnych, przyczynia się do prawidłowego przepływu krwi, zmniejszając zagrożenie wystąpienia zmian miażdżycowych, ogranicza ryzyko nadmiernego gromadzenia się cholesterolu oraz innych lipidów w tętnicach, zawiera bardzo duże ilości kwasu elagowego, potężnego naturalnego przeciwutleniacza, dzięki zawartości polifenoli wspomaga organizm w walce z infekcjami np. bakteryjnymi, grzybiczymi, uzupełnia dietę w składniki o właściwościach przeciwutleniających, które zapobiegają powstawaniu wolnych rodników i wpływają korzystnie na układ odpornościowy
Sok z owoców granatu (Punica granatum L.), kwas L-skorbinowy – źródło witaminy C, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu.
Zalecane dzienne spożycie: 50 ml soku wypić najlepiej rano, przed posiłkiem. Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: