Sprawdzamy dostępność
leków w 10 929 aptekach
GLICERYNA COEL
Ulotka
- Kiedy stosujemy Gliceryna 85%?
- Jaki jest skład Gliceryna 85%?
- Jakie są przeciwwskazania do stosowania Gliceryna 85%?
- Gliceryna 85% – jakie działania niepożądane mogą wystąpić?
- Gliceryna 85% - dawkowanie
- Czy Gliceryna 85% wchodzi w interakcje z innymi lekami?
- Czy Gliceryna 85% wchodzi w interakcje z alkoholem?
- Podobne leki zawierające Glicerolum.
Kiedy stosujemy Gliceryna 85%?
Stosuje się zewnętrznie na skórę jako łagodny środek przeciwzapalny, łagodzący podrażnienia skóry rąk.
Jaki jest skład Gliceryna 85%?
1 g płynu zawiera:
869.6 mg gliceryny 99.5%
130.5 mg wody oczyszczonej
Jakie są przeciwwskazania do stosowania Gliceryna 85%?
Nie stosować u osób nadwrażliwych na glicerol.
Gliceryna 85% – jakie działania niepożądane mogą wystąpić?
Nie zanotowano po zastosowaniu miejscowym preparatu. W przypadku wystąpienia objawów niepożądanych należy poinformować o nich lekarza.
Gliceryna 85% - dawkowanie
Zewnętrznie należy niewielką ilość płynu miejscowo rozsmarować na skórze. Czynność można powtarzać kilkakrotnie w ciągu doby.
- Substancja czynna:
- Glicerolum
- Dawka:
- -
- Postać:
- płyn do stosowania na skórę
- Działanie:
- Zewnętrzne, Miejscowe
- Temp. przechowywania:
- od 2.0° C do 25.0° C
- Podmiot odpowiedzialny:
- WYTW. EUCERYNY LABORAT.FARMAC.COEL SP.J. E.Z.M.
- Grupy:
- Skóra normalna
- Typ produktu i informacja o imporcie dla leków:
- Lek, Gotowy, Lek w Polsce
- Dostępność:
- Apteki szpitalne, Apteki otwarte, Punkty apteczne
- Podawanie:
- Naskórnie
- Wydawanie:
- OTC
- Rejestracja:
- Decyzja o dopuszczeniu (leki)
- Opakowanie handlowe:
- 500 g
Podobne produkty z tą samą substancją czynną
Interakcje Gliceryna 85% z innymi lekami
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego leku wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Interakcje Gliceryna 85% z żywnością
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego leku należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: