
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Wspomagająco w leczeniu kortykosteroidami alergicznych i zapalnych chorób skóry. Wspomagająco
w kortykoterapii preparat Diprobase w postaci kremu może być stosowany w następujących
przypadkach:
- w okresach remisji przewlekłych chorób skóry, kiedy terapia kortykosteroidami nie jest
konieczna,
- w codziennej terapii jednocześnie ze stosowaniem kortykosteroidów.
- w ostrych stanach zapalnych lub alergicznych skóry, w tym również skóry głowy, kiedy terapia
kortykosteroidami nie jest już konieczna.
Nie dotyczy.
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu Diprobase.
Mogą wystąpić reakcje nadwrażliwości.
Preparat jest przeznaczony do stosowania miejscowego na skórę.
Należy nalożyć cienką warstwę preparatu i delikatnie wmasować w skórę.
Częstość stosowania preparatu powinna być ustalona przez lekarza, w zależności od wybranego
schematu leczenia. Zwykle preparat Diprobase jest stosowany tak często, jak jest to konieczne.
Ze względu na zawartość chlorokrezolu, preparat może powodować reakcje alergiczne.
Ze względu na zawartość alkoholu cetostearylowego, lek może powodować miejscową reakcję skórną
(np. kontaktowe zapalenie skóry).
Ze względu na zawartość chlorokrezolu, preparat może powodować reakcje alergiczne.
Ze względu na zawartość alkoholu cetostearylowego, lek może powodować miejscową reakcję skórną
(np. kontaktowe zapalenie skóry).
Charakterystyka produktu leczniczego Diprobase
Charakterystyka produktu leczniczego wygenerowana została automatycznie na podstawie informacji dostępnych w Rejestrze Produktów Leczniczych.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego leku wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego leku należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: