
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 954 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 954 aptekach
Osoby narażone na infekcję lub będące nosicielami Helicobacter pylori, cierpiące na inne choroby układu trawiennego, takie jak: bóle i przewlekłe zapalenie żołądka, wrzody żołądka, profilaktycznie w przypadku prawdopodobieństwa wystąpienia nowotworów układu pokarmowego.
Bakteria Hp może przeżyć w żołądku dzięki temu, że wytwarza i wydziela do otoczenia duże ilości enzymu ureazy, który rozkłada mocznik w dwutlenek węgla i amoniak. Amoniak z kolei obniża kwasowość środowiska, co umożliwia Helicobacter pylori przeżycie nawet w bardzo kwaśnym środowisku żołądka. Ponadto bakteria neutralizuje kwas żołądkowy i zwiększa zasadowość środowiska, w którym dobrze się czuje.
Działanie PYLOXIM polega na nie dopuszczeniu do wytwarzania przez Hp enzymu ureazy. W ten sposób dochodzi do niszczenia środowiska, w którym bakteria jest w stanie przeżyć i efektywnego zmniejszenia jej populacji, a tym samym poprawy stanu zdrowia.
Preparat zawiera substancję aktywną – wyciąg z żółtek kurzych jaj ze specjalną immunoglobuliną IgY. Wyciąg pobierany jest z jaj kur określonego gatunku, dodatkowo uodpornionych antygenem H. Pylori, co wielokrotnie wzmacnia działanie preparatu.
Pozostałe składniki:
- monosacharydy
- polisacharydy
- kwas cytrynowy
- aromat waniliowy i pomarańczowy
- aspartam
1 saszetka 2 razy dziennie, najlepiej po posiłku.
Zawartość saszetki rozpuścić w szklance wody, mleka, soku owocowego lub wsypać bezpośrednio do jedzenia.
W razie poważnych problemów można podwoić dawkę dzienną.
Profilaktycznie: 1 saszetka co drugi dzień.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: