
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Olej rzepakowy powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno. Dzięki temu posiada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak, które sprawiają, iż jest doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na zimno oraz surówek z kiszonej kapusty, sałatek greckich, dipów, sosów i past. Olej rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym kwasów tłuszczowych omega-3 oraz tłuszczów jednonienasyconych.
SKŁADNIKI: olej rzepakowy tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Wartość odżywcza 100 ml: |
|
Wartość energetyczna (energia) |
3378 kJ/821 kcal |
Tłuszcz, w tym: |
91,3 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
6,4 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
60,1 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
24,8 g |
Węglowodany, w tym: |
0 g |
cukry |
0 g |
Białko |
0 g |
Sól |
0 g |
Pozostałe:
Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 7,9 g
Omega-6 (kwas linolowy) 16,8 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 55,8 g
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: