Sprawdzamy dostępność
leków w 10 929 aptekach
LIPOHEP
Cena zależna od apteki
Brak informacji o dostępności produktu
Ulotka
Kiedy stosujemy Lipohep?
Lek stosuje się w miejscowym leczeniu powierzchownych, ograniczonych obrzęków i krwiaków, powstałych w przebiegu: - zakrzepicy powierzchownych naczyń żylnych, - żylaków kończyn dolnych, - tępych urazów tkanek miękkich.Lipohep - działanie
Lek Lipohep występuje w postaci żelu do rozpylania na skórę. Zawiera w swoim składzie heparynę, substancję czynną o działaniu przeciwzakrzepowym, własnościach poprawiających ukrwienie tkanek i zmniejszających obrzęk. Przyspiesza wchłanianie się krwiaków, zapobiega tworzeniu się powierzchownych zakrzepów i ułatwia rozpuszczanie już istniejących. Lek Lipohep w postaci żelu z liposomami przenika przez skórę w większym stopniu niż inne żele zawierajace heparynę.- Substancja czynna:
- Heparinum natricum
- Dawka:
- 2 400 j.m./g
- Postać:
- żel
- Działanie:
- Miejscowe
- Podmiot odpowiedzialny:
- CYATHUS EXQUIRERE PHARMAFORSCHUNGS GMBH
- Typ produktu i informacja o imporcie dla leków:
- Lek, Gotowy, Lek w Polsce
- Dostępność:
- Apteki szpitalne, Apteki otwarte, Punkty apteczne
- Podawanie:
- Naskórnie
- Ostrzeżenia:
- Bardzo silnie działający (A)
- Wydawanie:
- OTC
- Rejestracja:
- Decyzja o dopuszczeniu (leki)
- Opakowanie handlowe:
- 11,5 g
- Charakterystyka produktu leczniczego w formacie PDF :
- Pobierz
Charakterystyka produktu leczniczego Lipohep
Charakterystyka produktu leczniczego wygenerowana została automatycznie na podstawie informacji dostępnych w Rejestrze Produktów Leczniczych.
Podobne produkty z tą samą substancją czynną
Dostępny w większości aptek
Dostępny w mniej niż połowie aptek
Dostępny w mniej niż połowie aptek
Interakcje Lipohep z innymi lekami
Ten lek zażywany jednocześnie z innymi lekami może mieć negatywny wpływ na twoje zdrowie.
Interakcje Lipohep z żywnością
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego leku należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: