
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Wspiera trawienie, charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika i białka.
Nasiona lnu korzystnie wpływają na funkcjonowanie układu trawiennego, wspomagają prawidłową perystaltykę jelit. Można je stosować jako środek powlekający, osłaniający, zmiękczający. Len zwyczajny odznacza się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz białka. Nasiona lnu można wykorzystać też do panierowania mięs, jako dodatek do sałatek, jogurtów, musli, domowego wypieku chleba.
100% nasion lnu brązowego (Linum usitatissinum)
1 łyżkę stołową nasion lnu (ok.10g) zalać szklankąletniej wody (200 ml) i gotować pod przykryciem przez ok. 15 minut. Przecedzić. Stosować po przestudzeniu.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: