Kiedy stosujemy CarboCH?
Do postępowania dietetycznego u pacjentów z niedostateczną podażą energii lub przy zwiększonym zapotrzebowaniu energetycznym, np. zaburzenia trawienia i wchłaniania białek i/lub tłuszczów, zaburzenia trawienia i wchłaniania laktozy i /lub sacharozy, niewydolność wątroby, w okresie okołooperacyjnym, rekonwalescencji.
Jaki jest skład CarboCH?
Składniki: maltodekstryna.
Wartości odżywcze dla 100 g produktu: energia 380kcal=1590KJ; tłuszcze 0 g, węglowodany 95 g (w tym cukier 0g), błonnik pokarmowy 0 g, białko 0 g, sól 97,375 mg. Osmolalność roztworu 10% 101 mOsm.
CarboCH zalecane spożycie
Zalecane spożycie: Stosować zgodnie z zapotrzebowaniem energetycznym. 1 płaska łyżka stołowa (ok. 15 g) zawiera 57 kcal. Instrukcja użycia: Wymieszać wymaganą ilość proszku CarboCH® z wodą, potrawą lub napojem aż do całkowitego rozpuszczenia.
CarboCH – jakie środki ostrożności należy zachować?
Uwaga: Tylko do użytku dojelitowego. Nie podawać dożylnie. Używać pod nadzorem lekarza. Nie zawiera laktozy, pochodnych mleka, glutenu i sacharozy. Nie może stanowić wyłącznego źródła pożywienia. Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i chłodnym miejscu. Unikać nadmiernego przegrzania. Najlepiej spożyć przed datą podaną na spodzie opakowania. Numer partii podany na spodzie opakowania. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni. Przechowywać w temp. pokojowej. Nie zamrażać. Okres przydatności 18 miesięcy.
Przyjmowanie CarboCH w czasie ciąży
Uwaga: Tylko do użytku dojelitowego. Nie podawać dożylnie. Używać pod nadzorem lekarza. Nie zawiera laktozy, pochodnych mleka, glutenu i sacharozy. Nie może stanowić wyłącznego źródła pożywienia. Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i chłodnym miejscu. Unikać nadmiernego przegrzania. Najlepiej spożyć przed datą podaną na spodzie opakowania. Numer partii podany na spodzie opakowania. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni. Przechowywać w temp. pokojowej. Nie zamrażać. Okres przydatności 18 miesięcy.