Sprawdzamy dostępność
leków w 10 933 aptekach
BURAK
Burak
Ulotka
Kiedy stosujemy Burak?
-Burak - działanie
Preparat zawiera koncentrat buraka ćwikłowego wzbogacony w żelazo i witaminę C. Żelazo pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny oraz w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie. Witamina C zwiększa przyswajanie żelaza oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.Jaki jest skład Burak?
Koncentrat buraka ćwikłowego(268 mg/kaps.), witamina C (20 mg/ kaps.), glukonian żelaza
(12 mg/kaps.), co odpowiada 1,4 mg żelaza oraz składniki kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin).
Składnik | Zawartość w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu | % referencyjnej wartości spożycia |
Koncentrat buraka ćwikłowego | 804 mg | - |
Witamina C | 60 mg | 75% |
Żelazo (II) | 4,2 mg | 30% |
Burak zalecane spożycie
Sposób użycia:
Zaleca się przyjmowanie 1 kapsułki 3 razy dziennie, popijając płynem.
Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Dawka:
- -
- Postać:
- kapsułki
- Działanie:
- Wewnętrzne
- Podmiot odpowiedzialny:
- KRAKOWSKIE ZAKŁ. ZIELARSKIE "HERBAPOL" W KRAKOWIE S.A.
- Grupy:
- Preparaty żelaza
- Żelazo
- Typ produktu i informacja o imporcie dla leków:
- Gotowy, Suplement diet.
- Dostępność:
- Apteki otwarte, Punkty apteczne, Sklepy zielarsko-medyczne
- Podawanie:
- Doustnie
- Wydawanie:
- Sprzedaż odręczna
- Rejestracja:
- Zezw.(GIS,PL/DR,HŻ,RK,DEK.,CPNP)
- Opakowanie handlowe:
- 30 kaps.
Skład
Interakcje Burak z innymi lekami
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Interakcje Burak z żywnością
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: