Sprawdzamy dostępność
leków w 10 928 aptekach
DOMOWA APTECZKA APETYT PLUS
Apetyt Plus Junior
Ulotka
- Kiedy stosujemy Apetyt Plus Junior?
- Apetyt Plus Junior - działanie
- Jaki jest skład Apetyt Plus Junior?
- Jakie są przeciwwskazania do stosowania Apetyt Plus Junior?
- Apetyt Plus Junior – jakie działania niepożądane mogą wystąpić?
- Apetyt Plus Junior zalecane spożycie
- Apetyt Plus Junior – jakie środki ostrożności należy zachować?
- Przyjmowanie Apetyt Plus Junior w czasie ciąży
- Czy Apetyt Plus Junior wchodzi w interakcje z innymi lekami?
- Czy Apetyt Plus Junior wchodzi w interakcje z alkoholem?
Kiedy stosujemy Apetyt Plus Junior?
Dla dzieci od 3 roku życia na wzmocnienie apetytu i poprawę trawieniaApetyt Plus Junior - działanie
Wspiera dobry apetyt i prawidłowe trawienieJaki jest skład Apetyt Plus Junior?
Składniki w porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia 5ml/10 ml:
Składniki | 5 ml | 10 ml |
Ekstrakt z nasion anyżu | 8,35 mg | 16,7 mg |
Ekstrakt z mięty pieprzowej | 8,35 mg | 16,7 mg |
Ekstrakt z korzenia cykorii | 8,35 mg | 16,7 mg |
Ekstrakt z owoców kopru | 5,5 mg | 11,0 mg |
Tiamina (wit. B1) | 0,25 mg (23% RWS1) | 0,5 mg (45% RWS1) |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,35 mg (25% RWS) | 0,7 mg (50% RWS) |
Witamina B6 | 0,35 mg (25% RWS) | 0,7 mg (50% RWS) |
Niacyna | 4 mg (25% RWS) | 8 mg (50% RWS) |
Kwas foliowy | 50 µg (25% RWS) | 100 µg (50% RWS) |
Kwas pantotenowy | 1,45 mg (24% RWS) | 2,9 mg (48% RWS) |
Biotyna | 21 µg (42% RWS) | 42 µg (84% RWS) |
Witamina B12 | 0,19 µg (8% RWS*) | 0,38 µg (15% RWS*) |
1RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Składniki: substancja wypełniająca (maltitole), woda, sok cytrynowy, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), ekstrakt z nasion anyżu (Pimpinella anisum) 4:1, ekstrakt z liści mięty (Mentha piperita) 4:1, ekstrakt z korzenia cykorii (Cichorium intybus) 4:1, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt z owoców kopru (Foeniculum vulgare) 4:1, amid kwasu nikotynowego, substancja konserwująca (sorbinian potasu), D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, chlorowodorek tiaminy, ryboflawina, kwas pteroilomonoglutaminowy, D-biotyna, cyjanokobalamina.
Jakie są przeciwwskazania do stosowania Apetyt Plus Junior?
Apetyt Plus Junior – jakie działania niepożądane mogą wystąpić?
Apetyt Plus Junior zalecane spożycie
Dzieci powyżej 3 roku życia, w wieku szkolnym oraz młodzież - 5 ml dwa razy dziennie przed lub podczas posiłku.
Dorośli: 10 ml dwa razy dziennie przed lub podczas posiłku.
Nie przekraczać porcji produktu zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Przed użyciem wstrząsnąć.
Ewentualny osad jest zjawiskiem naturalnym.Z uwagi na naturalne pochodzenie składników kolor płynu może różnić się w zależności od partii produktu. Możliwy występujący osad jest pochodzenia naturalnego i nie wpływa na jakość produktu
Apetyt Plus Junior – jakie środki ostrożności należy zachować?
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne.
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przyjmowanie Apetyt Plus Junior w czasie ciąży
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne.
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
- Dawka:
- -
- Postać:
- płyn
- Działanie:
- Wewnętrzne
- Podmiot odpowiedzialny:
- DOMOWA APTECZKA
- Grupy:
- Preparaty stymulujące apetyt
- Na brak apetytu
- Typ produktu i informacja o imporcie dla leków:
- Gotowy, Suplement diet.
- Dostępność:
- Apteki szpitalne, Apteki otwarte, Punkty apteczne, Sklepy zielarsko-medyczne
- Podawanie:
- Doustnie
- Wydawanie:
- Sprzedaż odręczna
- Rejestracja:
- Zezw.(GIS,PL/DR,HŻ,RK,DEK.,CPNP)
- Opakowanie handlowe:
- 160 ml
Skład
Interakcje Apetyt Plus Junior z innymi lekami
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Interakcje Apetyt Plus Junior z żywnością
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: