Sprawdzamy dostępność
leków w 10 928 aptekach
SZAŁWIA FIX HERBAPOL POZNAŃ
Szałwia
Ulotka
Jaki jest skład Szałwia?
Szałwia zalecane spożycie
Zalecane dzienne spożycie: 2 razy dziennie po 1 filiżance naparu, przygotowanego z 1 torebki. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia
w ciągu dnia.
Sposób przygotowania: jedną torebkę zalać 200 ml świeżo zagotowanej wody. Zaparzać pod przykryciem 5 – 10 minut.
Szałwia – jakie środki ostrożności należy zachować?
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nieznaczne przebarwienie torebki jest zjawiskiem naturalnym, spowodowanym kontaktem zioła z materiałem opakowaniowym.
Przyjmowanie Szałwia w czasie ciąży
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nieznaczne przebarwienie torebki jest zjawiskiem naturalnym, spowodowanym kontaktem zioła z materiałem opakowaniowym.
- Dawka:
- -
- Postać:
- herbata
- Działanie:
- Wewnętrzne
- Temp. przechowywania:
- od 15.0° C do 25.0° C
- Podmiot odpowiedzialny:
- POZNAŃSKIE ZAKŁ. ZIELARSKIE "HERBAPOL" S.A.
- Grupy:
- Zioła (sypkie i fixy)
- Typ produktu i informacja o imporcie dla leków:
- Gotowy, Dietetyczny śr.spoż.
- Dostępność:
- Apteki otwarte, Punkty apteczne, Sklepy zielarsko-medyczne, Sklepy zaopatrzenia medycznego, Sklepy ogólnodostępne
- Podawanie:
- Doustnie
- Wydawanie:
- Sprzedaż odręczna
- Rejestracja:
- Zezw.(GIS,PL/DR,HŻ,RK,DEK.,CPNP)
- Opakowanie handlowe:
- 30 toreb.
Interakcje Szałwia z innymi lekami
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Interakcje Szałwia z żywnością
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: