Kiedy stosujemy Probiotiq?
Wsparcie układu pokarmowego.
Probiotiq - działanie
ProbiotiQ to suplement diety zawierający w swoim składzie szczep drożdży
Saccharomyces Boulardii. Produkt zawiera także Fruktooligosacharydy (FOS) i błonnik akacjowy, które stanowią pożywkę dla dobroczynnych bakterii znajdujących się w układzie pokarmowym.
Jaki jest skład Probiotiq?
Drożdże Saccharomyces Boulardii, fruktooligosacharydy (FOS), błonnik akacjowy, selenian (VI) sodu (selen), składnik otoczki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.
Jakie są przeciwwskazania do stosowania Probiotiq?
Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.
Probiotiq zalecane spożycie
Kapsułkę należy połknąć i popić letnią wodą. 1 kapsułka dziennie.
Probiotiq – jakie środki ostrożności należy zachować?
Suplement dla dzieci powyżej 3 roku życia i osób dorosłych. U dzieci w wieku poniżej 6 lat nie jest wskazane stosowanie kapsułek ze względu na możliwość zadławienia; zaleca się otwieranie kapsułek i dodawanie ich zawartości do napoju lub pokarmu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. ProbiotiQ zawiera żywe komórki drożdży. Z tego powodu nie należy mieszać go ze zbyt gorącymi (ponad 50°C) lub zimnymi płynami, potrawami i alkoholem, ponieważ mogłoby to zniszczyć komórki drożdży.
Przyjmowanie Probiotiq w czasie ciąży
Suplement dla dzieci powyżej 3 roku życia i osób dorosłych. U dzieci w wieku poniżej 6 lat nie jest wskazane stosowanie kapsułek ze względu na możliwość zadławienia; zaleca się otwieranie kapsułek i dodawanie ich zawartości do napoju lub pokarmu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. ProbiotiQ zawiera żywe komórki drożdży. Z tego powodu nie należy mieszać go ze zbyt gorącymi (ponad 50°C) lub zimnymi płynami, potrawami i alkoholem, ponieważ mogłoby to zniszczyć komórki drożdży.