Kiedy stosujemy Maślan?
zrównoważony mikrobiom, jelito wrażliwe, szczelność jelit
Maślan - działanie
Kwas masłowy przyczynia się do:
- Odżywiania kolonocytów.
- Pełni funkcję bariery jelitowej.
- Stymuluje ruchliwość jelit i łagodzi dolegliwości trzewne.
- Zmniejsza miejscowe zapalenie jelit.
Jaki jest skład Maślan?
trigliceryd maślanu, naturalny aromat bananowy, błonnik z łusek słonecznika: XOS (Ksylooligosachardy),stevia
Maślan zalecane spożycie
1 czubata miarka (2ml) popijając wodą. Można rozpuścić w soku, jogurcie lub spożyć bezpośrednio do ust popijając napojem.
Maślan – jakie środki ostrożności należy zachować?
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki do spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przyjmowanie Maślan w czasie ciąży
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki do spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.