
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
L-cytrulina jest prekursorem L-argininy, która odgrywa istotną rolę w produkcji tlenku azotu (NO) w organizmie.
L-cytrulina jest aminokwasem złożonym z trzech grup funkcyjnych: grupy aminowej (-NH2), grupy karboksylowej (-COOH) i łańcucha bocznego zawierającego resztę cytrulinianową. Jest to aminokwas niebiałkowy, co oznacza, że nie jest on składnikiem białek, ale może odgrywać istotną rolę w procesach metabolicznych. L-cytrulina występuje naturalnie w pewnych źródłach żywności, takich jak arbuzy (w których zawartość L-cytruliny jest szczególnie wysoka), dynie, melony i inne owoce. Może być również produkowana przez organizmy żywe w procesie biosyntezy.
Korzyści i cechy produktu:
- jest prekursorem L-argininy, innego aminokwasu, który odgrywa istotną rolę w sygnalizacji komórkowej, produkcji tlenku azotu (NO) i regulacji przepływu krwi
- istnieje wiele badań naukowych na temat potencjalnych korzyści zdrowotnych L-cytruliny, prowadzone są dalsze badania, aby potwierdzić te efekty
- ekologiczne szklane opakowanie
- clean label - kapsułki zawierają wyłącznie składniki aktywne, bez substancji wiążących, wypełniaczy, substancji poślizgowych i innych dodatków
- pochodzenie surowca: Japonia
- produkt odpowiedni dla wegetarian i vegan (kapsułka Vcaps®)
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: