Sprawdzamy dostępność
leków w 10 926 aptekach
ESCALAR
Cena zależna od apteki
Brak informacji o dostępności produktu
Ulotka
- Kiedy stosujemy Escalar?
- Escalar - działanie
- Jaki jest skład Escalar?
- Jakie są przeciwwskazania do stosowania Escalar?
- Escalar - dawkowanie
- Czy Escalar wchodzi w interakcje z innymi lekami?
- Czy Escalar wchodzi w interakcje z alkoholem?
- Podobne leki zawierające Arnicae et Calendulae extractum spissum, Hippocastani seminis extractum siccum.
Kiedy stosujemy Escalar?
- pourazowe i pooperacyjne obrzęki tkanek miękkich - stłuczenia - rozległe krwiaki - stany zapalne skóry i tkanki podskórnejEscalar - działanie
- przwciwwysiękowe - przeciwzapalne - przeciwobrzękowe - ochronne na naczynia krwionośneJaki jest skład Escalar?
- wyciąg gęsty z nagietka, arniki 2,0 g
- wyciąg z kasztanowca 5,0 g
- podłoże maściowe do 100,0 g
Jakie są przeciwwskazania do stosowania Escalar?
- nadwrażliwość na składnik leku
Escalar - dawkowanie
- miejsce chorobowo zmienione smarować 2 - 3 razy dziennie
- Substancja czynna:
- Arnicae et Calendulae extractum spissum, Hippocastani seminis extractum siccum
- Dawka:
- (20mg+9,5mg)/g
- Postać:
- maść
- Działanie:
- Zewnętrzne
- Temp. przechowywania:
- od 2.0° C do 25.0° C
- Podmiot odpowiedzialny:
- PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A.
- Grupy:
- Stłuczenia
- Typ produktu i informacja o imporcie dla leków:
- Lek, Gotowy, Lek w Polsce
- Dostępność:
- Apteki szpitalne, Apteki otwarte, Punkty apteczne, Sklepy zielarsko-medyczne
- Podawanie:
- Naskórnie
- Wydawanie:
- OTC
- Rejestracja:
- Decyzja o dopuszczeniu (leki)
- Opakowanie handlowe:
- 30 g
Podobne produkty z tą samą substancją czynną
Dostępny w większości aptek
Interakcje Escalar z innymi lekami
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego leku wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Interakcje Escalar z żywnością
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego leku należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: