
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 976 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 976 aptekach
BioGaia® Gastrus® to suplement diety uzupełniający naturalną mikroflorę bakteryjną przewodu pokarmowego. Produkt zawiera opatentowaną mieszaninę szczepów bakterii kwasu mlekowego Limosilactobacillus reuteri Gastrus® (L. reuteri DSM 17938 i L. reuteri ATCC PTA 6475). Ponieważ obydwa szczepy bakterii L. reuteri Gastrus® występują naturalnie w ludzkim organizmie, są one w unikalny sposób przystosowane do bytowania w nim. Bezpieczeństwo stosowania szczepów bakterii L. reuteri Gastrus® zostało potwierdzone w wielu badaniach klinicznych. Przeprowadzone badania potwierdzają, że szczepy bakterii L. reuteri DSM 17938 i L. reuteri ATCC PTA 6475 zasiedlają przewód pokarmowy. Żywe kultury bakterii są istotnym elementem zrównoważonej diety. Ważne jest, aby zachować zróżnicowaną i zbilansowaną dietę oraz zdrowy tryb życia.
Składniki: substancja wypełniająca (izomalt), Limosilactobacillus reuteri DSM 17938, Limosilactobacillus reuteri ATCC PTA 6475, wzmacniacz smaku (kwas askorbinowy), aromat mandarynki i aromat miętowy.
Jedna tabletka zawiera minimum 2 x 108 (200 milionów) żywych bakterii L. reuteri Gastrus®. Dwie tabletki zawierają minimum 4 x 108 (400 milionów) żywych bakterii L. reuteri Gastrus®.
1 – 2 tabletki dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Wskazówki: Produkt przeznaczony dla dorosłych i dzieci w wieku od 3 lat. Stosować regularnie lub czasowo, w celu uzupełnienia mikroflory bakteryjnej przewodu pokarmowego.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: