
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 977 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 977 aptekach
MIELONE NASIONA LNU uzyskane w procesie odłuszczania
Len mielony uzyskany w procesie odłuszczania jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Nasiona lnu zwyczajnego wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, wspierają prawidłową perystaltykę jelit, a także ułatwiają prawidłowe wypróżnianie. Ponadto nasiona lnu naturalnie nie zawierają glutenu. Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością białka, błonnika pokarmowego i tłuszczów nienasyconych oraz niską zawartością sodu i kwasów tłuszczowych nasyconych. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Składniki: mielone nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum) uzyskane w procesie odtłuszczania.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna (energia) 1408 kJ/338 kcal
Tłuszcz, w tym: 10 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,7 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 7,2 g
Węglowodany, w tym: 11 g
Cukry 2,0 g
Błonnik 30 g
Białko 35 g
Sól 0,17 g
Propozycja przygotowania: 1łyżeczkę lnu mielonego zalać ¾ szklanki gorącej wody. Odczekać kilka minut, często mieszając. Można spożywać do 2-3 razy dziennie z dodatkiem mleka, owoców, soków, jogurtów lub miodu. Len mielony jest doskonałym dodatkiem do zup, pieczywa, sosów oraz płatków śniadaniowych.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas zażywania tego środka spożywczego należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: