
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Sprawdzamy dostępność
leków w 10 955 aptekach
Suplement diety OMEGA 3-Vitum forte charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3, do których należą kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA).
1Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie. 2Ponadto kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie. DHA i EPA pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu trójglicerydów we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g EPA i DHA dziennie. Nie należy przekraczać poziomu uzupełniającego dziennego spożycia wynoszącego 5 g EPA i DHA łącznie. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
SKŁADNIKI: olej rybi, żelatyna (składnik otoczki), substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E).
DZIENNA PORCJA zawiera: | 1 kapsułka | 2 kapsułki | 4 kapsułki |
Olej rybi (65% kwasów tłuszczowych omega-3), w tym: | 1100 mg | 2200 mg | 4400 mg |
33% kwasu eikozapentaenowego (EPA) | 363 mg | 726 mg | 1452 mg |
22% kwasu dokozaheksaenowego (DHA) | 242 mg | 484 mg | 968 mg |
10% innych kwasów omega-3 | 110 mg | 220 mg | 440 mg |
Witamina E | 12 mg (100%*) | 24 mg (200%*) | 48 mg (400%*) |
*% referencyjnej wartości spożycia
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety wraz z innymi lekami dochodziło do jakichkolwiek interakcji, mających negatywny wpływ na zdrowie.
Nie posiadamy informacji wskazujących, aby podczas stosowania tego suplementu diety należało unikać jakichkolwiek produktów żywnościowych.
Wybierz interesujące Cię informacje: