Zuccarin - działanie
Badania kliniczne dowodzą, że Zuccarin redukuje wchłanianie cukru oraz stabilizuje poziom cukru we krwi. Dzięki temu ułatwia on kontrolę wagi (jemy normalnie, a wchłaniamy mniej), poprawia samopoczucie i powoduje wzrost wydolności organizmu. Umożliwia również uniknięcie lub złagodzenie przebiegu cukrzycy typu II. Dodatkowo zawarty w nim zestaw witamin i mikroelementów uzupełnia codzienną, zwykle zbyt ubogą dietę.
Zawiera standaryzowany wyciąg z morwy białej, który zmniejsza przyswajanie cukrów i skrobi po posiłkach. W preparacie Zuccarin stwierdzono śladowe ilości białka, węglowodanów i tłuszczów. Preparat może być stosowany przez osoby na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej oraz przez chorych na cukrzycę.
Jaki jest skład Zuccarin?
Wyciąg z morwy białej (Morus alba) 500mg, celuloza mikrokrystaliczna (stabilizator), fosforan diwapniowy (stabilizator), stearynian magnezu (s.przeciwzbrylająca), dwutlenek krzemu (s.przeciwzbrylająca).
Jakie są przeciwwskazania do stosowania Zuccarin?
Nie zaleca się podawania preparatu dzieciom oraz kobietom w ciąży lub karmiących piersią.